Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaştıkça öğrenciler ve veliler için kırtasiye malzemesi temini önemli bir gündem maddesi haline geldi. Defter, kalem gibi temel ihtiyaçlardaki fiyat artışları, birçok ailenin bütçesini zorlayacak seviyeye ulaştı. Bu noktada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bin 300 liralık kırtasiye yardımından dar gelirli aileler faydalanabiliyor. Peki, bu yardımdan kimler faydalanabilir ve başvuru süreci nasıl işliyor?

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Kırtasiye yardımı başvurusunu yapmak oldukça kolay. Başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Bunun için, e-Devlet’te bulunan SGK'nın Eğitim Öğretim Yardımı Talebi ekranına giriş yaparak başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz. Başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, doğru ve eksiksiz bilgi girişi yapmaktır.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK? 

Yardım başvurusunda bulunan aileler için en merak edilen konulardan biri de ödemelerin ne zaman yapılacağıdır. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için kırtasiye yardımı ödemeleri, 1 Eylül ile 21 Aralık tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru sırasında verilen PTT hesap numaralarına veya banka hesaplarına ödeme yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURABİLİR

Kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen ailelerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3'ü altında olan aileler bu yardımdan faydalanabilir. Ayrıca, afet veya felaket gibi olağanüstü durumlara maruz kalan ailelerin çocukları ile koruyucu ailelere emanet edilen çocuklar da bu yardımı alabilir. Başvuru şartlarını karşılayan T.C. vatandaşları, e-Devlet üzerinden başvurularını tamamlayarak bu destekten faydalanabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ