Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Mart ayının sonunda başlayan yağışların ardından güneşliği havanın açmasını fırsata çeviren bazı çiftçiler, tarlalarına giderek, üzüm bağlarını budamaya başladı.

Diyarbakır Ergani'de Bağ Budama Zamanı2

Üzüm üreticisi Efe Akyıldız, üzüm bağlarının budanmasının önemine dikkati çekerek, budama işinin Mart ayının sonuna kadar süreceğini söyledi.

Diyarbakır Ergani'de Bağ Budama Zamanı3

 Üzüm üreticisi çiftçilere de bu konuda önerilerde bulunan Akyıldız, "Vatandaşlarımız, bağlarını budamadan önce karar vermelidir. Eski dalları kesip, yeni dalları bırakıyoruz. Budamayı çok güzel bir şekilde yapmak gerekir. Budamadan sonra tarlayı sürmek gerekiyor. Üzüm ağacının altındaki yabancı otlar da temizlenmeli ve daha sonra bir kaç defa ilaçlama yapmak gerekiyor. Budama işini ehil olan kişilere yaptırmak gerek. Yoksa işi bilmeyen birinin budama yapması, asma ağacının körelmesine yol açabilir" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ