Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde hayata geçirilen bir proje özgünlüğü ile dikkat çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) “Ailemle Eğitim Yolculuğum Projesi” kapsamında, ilçeye 10 km uzaklıkta bulunan Dallıdağ Köyü’ndeki Dallıdağ İlkokulu ve Anaokulu'nda okul, öğrenci ve aile işbirliğini güçlendirmek için çalışma başlatıldı. Hayata geçirilen proje kapsamında evdeki işlerinin ardından okula gelen anneler, MEB'in gönderdiği hikaye kitaplarındaki karakterlerin örgü bebeklerini hazırlıyor.

OYUNCAKLAR DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLARA DA GÖNDERİLECEK

Okul Müdürü Emrah Aslan ve Sınıf Öğretmeni Fatmanur Bulut tarafından hayata geçirilen ‘Bir Yumak Sevgi’ adlı projeye katkı sunan kadınlar, haftanın belirli günlerinde ev işlerini tamamladıktan sonra okula giderek MEB'in okullara gönderdiği hikaye kitaplarındaki çizgi karakterlerin örgü bebeklerini hazırlıyor. İlmek ilmek örülerek rengarenk hazırlanan oyuncakların hem çevre okullara hem de 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki okullara gönderilmesi planlanıyor.

Diyarbakırda Hikaye Karakterlerine Anne Eli Değdi2

“MUTLU ANNELER, MUTLU ÇOCUKLAR”

Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü ve Anaokulu Öğretmeni Emrah Aslan, bu etkinliği çocukların kahramanı olan annelerle birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Etkinliğin ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin odak noktası olan aile katılımını gerçekleştirmeyi amaçladığını dile getiren Aslan, annelerle haftanın belirli günlerinde okulda bir araya geldiklerini belirtti. Aslan “Mutlu anneler, mutlu çocuklar, güçlü yarınlar diyerek bu yola çıktık. Sevgiyle atılan ilmeklerin güçlü yarınları getireceğini düşünüyoruz. Ailelerimiz ne kadar mutlu olursa, eğitimin içinde olurlarsa aile katılımını ne kadar yüksek seviyede tutarsak o derece hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Diyarbakırda Hikaye Karakterlerine Anne Eli Değdi12

“35 ANNE DESTEK VERİYOR”

Projenin duyulmasıyla çevre köylerden annelerin de katılmak istediğini ve 35'e yakın annenin projeye destek verdiği bilgisini veren Aslan şunları söyledi: “Çocukların okulda, evlerinde okudukları hikaye kitaplarındaki karakterlerin oyuncağa dönüştürüldüğünü dile getiren Aslan, "Bu oyuncaklarımızı diğer okullara ve özellikle de depremden etkilenen illerimizdeki okullarımıza göndermeyi düşünüyoruz.”

Diyarbakırda Hikaye Karakterlerine Anne Eli Değdi3

“KEYİFLE YAPIYORUZ, KAYNAŞIYORUZ”

Projeye destek veren 9 çocuk annesi Hanım Çelik, ev işlerini ve hayvanların bakımını yaptıktan sonra okula geldiklerini ve dayanışma halinde örgü oyuncaklar yaptıklarını belirterek "Okul evimiz gibidir. Oyuncakları keyifle yapıyoruz, kaynaşıyoruz. Daha önce hiç oyuncak yapmamıştık, oyuncak yapımını öğrendik. Bundan sonra çocuklarımıza, torunlarımıza da yaparız” şeklinde konuştu.

Diyarbakırda Hikaye Karakterlerine Anne Eli Değdi14

“DEPREMZEDE ÇOCUKLARA HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ"

23 yaşındaki Sadiye Çelik de etkinliğe severek katkı sunduğunu belirterek, mahalledeki diğer kadınlarla hem kaynaştıklarını hem de hikaye kitaplarındaki resimlere bakarak oyuncak ürettiklerini kaydetti. Çelik şöyle devam etti: "Okulda sobanın etrafında toplanıp amigurumi tekniğiyle oyuncak yapıyoruz. Ev işlerimizi yaptıktan sonra Emrah hocanın haber vermesiyle haftanın belirli günlerinde okulda toplanıyoruz. Yaptığımız oyuncakları depremzede çocuklara hediye etmek istiyoruz."

Kaynak: ANADOLU AJANSI