HABER - Veli BALTACİ
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 ilde yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Seçme Sınavı’na (MSÜ) 670 bin 718 aday başvurdu. Bin 658 bina ve 30 bin 489 salonda yapılması kararlaştırılan sınav, bugün saat 10.15’te başladı.
Sınav heyecanının yaşandığı yerlerden biri de Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ydi. İlk kez sınava giren adaylar, D.Ü. yerleşkesinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle zamanla yarıştı. Sınava giremeyen çok sayıda adayın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
SINAV MERKEZ SAYISI 133’E YÜKSELTİLMİŞTİ
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024-MSÜ sınavının 108 sınav merkezinde uygulandığını, bu yıl oluşan aday ihtiyaçları doğrultusunda sınav merkezi sayısının 133'e çıkarıldığını açıklamıştı. Ersoy, 2025-MSÜ sınavına başvuranların 357 bin 359'unun kadın, 313 bin 359'unun erkek adaylardan oluştuğunu, en fazla başvurunun ise 103 bin 234 aday ile İstanbul'dan gerçekleştiği bilgisini vermişti.