Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kadın Yaşam Merkezlerindeki tekstil atölyelerine katılım sağlayan kadınlar, hem meslek öğreniyorlar hem de alım gücünün giderek düşmesi nedeniyle daha ucuza aldıkları kumaşlarla giyim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

‘Daha ekonomik oluyor’

Tekstil atölyesine gelen kursiyerlerden Şükran Tuncay, evden getirdiği kumaşlarla çeşitli kıyafetler dikiyor. En son çocuklarına pijama takımı diktiğini anlatan Şükran Tuncay, “150 liraya aldığım kumaştan atölyede pijama takımı yaptım. Böylesi bir pijama takımını ortalama 500 TL’ye alabilirdim. Bu şekilde daha ekonomik oluyor” dedi.

‘Hayalim kendi atölyemi kurmak’

Kursiyer Mihriban Işık, ilk defa bir atölyeye katıldığını aktardı. Evde her gün aynı işleri yapmaktansa atölyeye gelerek yeni bir şeyler öğrendiğini dile getiren Işık, “Eskiyen çarşaflarım vardı onları atmaktansa buraya getirip değerlendirdim, yeniden dönüştürdüm. Çocuklarıma pijama takımı diktim” diye konuştu.
Atölyede kumaş kesmeyi ve dikiş makinesini kullanmayı öğrendiğini ifade eden Işık, şunları kaydetti: “Hayalim kendimi geliştirerek ileride kendi dikiş atölyemi kurabilmek. Atölyede sadece meslek öğrenmedim yeni arkadaşlarım da oldu. Sorunlarımızdan uzak keyifli vakit geçiriyorum.” 

Diyarbakırda Atölye2

‘Kendi mahallemde tekstil atölyesi açmak istiyorum’

Sevcan Ağın da, dikiş dikme konusunda hiçbir deneyimi olmamasına rağmen çok şey öğrendiğini belirtti. Ağın, şunları ifade etti:
“İğneye iplik takmayı bile bilmiyordum. Şimdi takım elbiseler dikiyorum. Benden elbise dikmemi isteyenler bile oldu. Eskiyen elbiseleri dönüştürüyorum, tadilatlarını yapıyorum. Kısa sürede güzel şeyler başardım. Kendime daha çok güveniyorum artık. Hayallerime yeni hayaller ekledim. Mahallemizde terzi yok. Dikiş dikmeyi geliştirerek ileriki zamanlarda tekstil atölyesi açmak istiyorum. Bu şekilde ekonomik gelir de elde edebilirim.” 

Kaynak: BULTEN