HABER - Jan BELEK
Diyarbakır Rehabilitasyon Merkezleri Derneği (DİREM) öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme, merkez temsilcileri, öğrenciler ve aileler katıldı.
Diyarbakır'da 166 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, 4 bin personelle 30 bin öğrenciye hizmet verirken, yaşadıkları mali sıkıntılar nedeniyle ayakta kalma mücadelesi veriyor. Daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışan merkezler, bu sefer Diclekent’te bir araya gelerek yürüyüş düzenledi ve basın açıklaması yaptı.
DİREM Başkanı Ali Rıza Yıldırım, yaptığı açıklamada, yaşadıkları zorlukları dile getirerek, “Çifte standart’a maruz kaldığımızı düşünüyoruz. Eylemlerimize devam edeceğiz. Bir sonraki adımımız, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin önüne iş yeri anahtarlarımızı bırakmak olacak” dedi.
Ardından DİREM Başkan Yardımcısı Laleş Ertuğrul, basın açıklamasını okudu. Ertuğrul, sektördeki sorunlara dikkat çekerek, “Diyarbakır’daki 166 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olarak 25 bin özel gereksinimli bireyin eğitimine katkı sağlıyoruz. Ancak 2005 yılında bir öğrenci için yapılan özel eğitim ödemesi, bir asgari ücret kadardı. Bugün ise bu tutar, asgari ücretin üçte birine denk geliyor. Bu durum, kurumlarımızı zor durumda bırakıyor” dedi.
Eyleme katılan rehabilitasyon merkezi temsilcileri ve aileler, sektördeki bu sıkıntıların çözülmesi için yetkililerden destek bekliyor.