Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen depremin ardından satılık ve kiralık taşınmaz ilanları ile ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, deprem sonrası bazı satılık ve kiralık ev ilanlarında fahiş fiyat artışları yapıldığını söyledi. Gürcan, bu tür ilanların ilan platformlarından tespit edilerek, sorumlu kişi ve kurumlar hakkında idari yaptırımların derhal uygulanacağını açıkladı.

"ASLA İZİN VERMEYİZ"

Deprem gibi olağanüstü durumların toplumsal dayanışmayı daha da gerekli kıldığını vurgulayan Gürcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu hassas dönemde tüm işletmelerin ve vatandaşların toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın zor durumundan faydalanan hiçbir tutum ve davranışa göz yumulmayacaktır."

BAKANLIK YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Ticaret Bakanlığı’nın 23 Nisan’daki İstanbul depremi sonrası emlak sektöründe yaşanabilecek olası mağduriyetleri önlemek için sahada olduğunu vurgulayan Gürcan, sürecin titizlikle izlendiğini belirtti. Gürcan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Satılık ve kiralık ilanlara ilişkin bilgiler düzenli olarak ilan platformlarından temin ediliyor. Haksız fiyat artışı yaptığı belirlenen tüm gerçek ve tüzel kişilere karşı gerekli idari yaptırımlar kararlılıkla ve gecikmeden uygulanacaktır."

Kaynak: CNN Türk