TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için siyasi parti gruplarıyla görüşmelerine yarın devam edecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliği için TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerle görüşmelerine yarın da devam edecek. Kurtulmuş, yarın saat 12:00'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), saat 13:00'te Saadet Partisi, 14:00'te İYİ Parti gruplarını ziyaret edecek. Kurtulmuş’un MHP Grubu’nu ne zaman ziyaret edeceği ise açıklanmadı.

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında ilk görüşmeyi dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yapan Kurtulmuş, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere ziyaretlerini sürdürüyor.

Kurtulmuş, yarın ilk olarak DEM Parti TBMM Grubu'nu ziyaret edecek, ardından Saadet Partisi ve İYİ Parti Grubu yöneticileriyle bir araya gelerek yeni anayasa konusundaki görüşlerini dinleyecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, yarın enerji alanında düzenlemeler öngören yasa teklifinin görüşmelerine de devam edilecek.

Teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesine ilişkin hükümler içeriyor. Teklife göre, kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir üretim santralleri kurulabilecek.

İLİÇ İLE İLGİLİ KOMİSYON TOPLANACAK

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, bu hafta AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında dördüncü toplantısını yapacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri komisyona bilgi verecek.

İLK ZİYARET CHP'YE YAPILDI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için ziyaretlerin ilkine CHP Grubu ile başladı.

Kurtulmuş, yeni anayasa ve içtüzük değişikliği konusunda ziyaretlerine CHP Grubu ile başladı.Saat 11.30'da başlayan ziyarette, Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş baş başa görüştü. Görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Kurtulmuş ve Özel açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Meclis Başkanı Kurtulmuş "Toplumsal mutabakatla yeni anayasanın çıkmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. CHP lideri Özel ise mevcut Anayasa'ya uyun mesajı vererek "Vatandaşın söylediği anayasa tartışmaları daha önce de yaşandı siyasetin üstüne sis olup, diğer sorunları görünmez kılınıyorsa bu olmaz. Anayasaya uyulmuyorsa yeni anayasa yapsanız ne olur yapmasanız ne olur" dedi.

Kaynak: ANKA