Abdullah Öcalan’ın memleketi olan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Newroz binlerin katılımıyla coşku ile kutlandı.

Newroz'un başlaması, ateşin yakılması ve son halayların çekilmesine kadar alanda tek talep Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü oldu. Sloganların yükseldiği alanda Öcalan posteri açıldı.

Newroz'dan notlar;

* Kutlamalara saatler kala kırsal mahallelerden Newroz alanına gelen yüzlerce kişi Kürtçe stranlar eşliğinde halaya durdu.

* Alanda Barış Anneleri ve gençlerin yoğunluğu dikkat çekti.

* Newroz coşkusu DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın alana girişi ile doruğa ulaştı.

 * Sahnede yapılan bütün konuşmalarda Abdullah Öcalan'a selamlar gönderildi.

*Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talep edildi.

* Newroz'a katılım sağlayan gençler Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını taşıdı.

* Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'ta yapmış olduğu "Barış ve Demokratik Toplum" çağrısına dikkat çekilen konuşmalarda, iktidarın adım atması istendi.

* Newroz ateşi kadınların öncülüğünde "Bijî Newroz" sloganları eşliğinde yakıldı.

Kaynak: MA