HABER - Güneş OCAĞA

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Diyarbakır'da 2020 yılında koronavirüs döneminde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazı hastalar üzerinde denenen “Türk Işın Tedavi Yöntemi (TurkishBeam)” nedeniyle bazı hastaların yaşamını yitirdiğini iddia ederek, Diyarbakırlıların kobay olarak kullanıldığını söyledi.


“BAKANLIK ISRARLA KABUL ETMEDİ”

Dr. Ekinci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu iddialarda bulundu: 

"1.Diyarbakır Havaalanı’na Valiliğe bildirilmiş özel bir uçak iner. İçinde başında özel bir hastanede görevli tanınmış Göğüs Hast. Prof'u bir şahıs başkanlığında 5 kişi sağlıkçı ve iki sivil iner.

2. Hava Alanında Valilikçe karşılanan bu ekibin adresi D.Bakır Gazi Yaşargil Eğitim Arşt. Hastanesi’dir. Doğrudan hastaneye ulaşan ekibi Sağ.İl.Mdr.C.T ve Başhekim E.B karşılar. Ekibin amacı Covid 19 virüsünü kanda ilaçsız tedavi edebilen bir cihazı Sağlık Bakanlığı’na satmak.

Di̇yarbakirlilar Kobay Olar Kullanildi3

3.Bakanlık bu cihazı almak istememektedir çünkü bunun bilimsel bir yanı yoktur. Ve Dünyada henüz uygulanmadığı gibi cihaz ile ilgili hiçbir deney ve faz çalışması yapılmamıştır. Ekibin başındaki M.S (Bakan Yakını) ısrarla cihazı denemek ve bir an evvel raporlamak istemektedir.

4.Hasta üzerinde denenecek bu yöntemi hiçbir hastane kabul etmez. Ne hikmetse D.B.Gazi Yşrgl.Eğtm. Arş.Hastanesi Başhekimi kendi hastaları üzerinde denemeyi kabul eder. 3 gün boyunca hastalara ve yakınlarına bilgi verilmeksizin bu deneyler yapılır. 

“DİYARBAKIR NEDEN KOBAY SEÇİLDİ?”

5.Hastane önünde canlı yayın kameraları önünde en tepeye sunum yapılmak istenir. Ancak Bakanlık buna müdahil olmaz. Ancak Sağlık İl Mdr, Başhekim heyet ile beraber kameraların karşısına geçer ve ülkeye duyurulur. Adını Türk Işını verdikleri bu tedavinin başarısını dünyaya olan ederler.

Di̇yarbakirlilar Kobay Olarak Kullanildi5

6. Her sabah özel uçakla gelip akşam eve dönen bu ekibin başındaki kişiyi tanıyorum. Sözde Türk Işını ile tedavi olan hastaların bir kısmının vefat ettiğini biliyorum. Bu cihazı bakanlık satın almadı ve kullanmadı. Diyarbakır’da kaç vatandaşın tedavisi kesilerek kobay yapıldı?

7.Bunun sorumluları kim? Özel Uçak Kime Ait? Diyarbakır neden seçildi? Halk neden kobay yapıldı. Bakan yakını bu işin neresinde?"


DR. EKİNCİ: DAHA ÖNCEDEN DE GÜNDEME GETİRDİM

İddialarla ilgili Gazetemiz Güneydoğu Ekspres'e de konuşan Ekinci, "Karacadağ'dan ve birçok yerden Araştırma Hastanesi'ne getirdikleri birçok hastanın üzerinde bu ışın tedavisini denediler. Bu tedavi yapıldı, fakat kaç hasta üzerinde yapıldığına dair hiçbir kanıt yok. Bu hastalar normalde koronavirüs tedavisi görüyordular ve tedavileri kesilerek bu deneye maruz kaldılar. Bu hastaların bir kısmı ışın tedavisi deneyinden dolayı yaşamını yitirdiler. Işın tedavisi lazerle kandaki virüsleri temizliyorlar, ama dünyada böyle bir şey yok. Bu konu soruşturmalıktır. Yeni gelen Sağlık Bakanı'nın soruşturma başlatması lazım. Ben bu iddialarımı daha önce de 2-3 kez sosyal medyamda gündeme getirdim, ancak ilgilenen olmadı" dedi.

Di̇yarbakirlilar Kobay Olarak Kullanildi6


O DÖNEME AİT BASIN AÇIKLAMASI

2022 Haziran ayında Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal ve Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Türk Işın Tedavisi Yönteminin Prof. Dr. Gedik koordinasyonunda yeni koronavirüs (Kovid-19) tanısıyla yatan 46 yaşında erkek hastaya uygulandığını açıklamıştı.

Muhabir: Güneş OCAĞA