Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Bugün, Amerika Birleşik Devletleri Ordusuna Yemen'deki Husi teröristlerine karşı kararlı ve güçlü bir Askeri eylem başlatmasını emrettim." ifadelerini kullandı.

ABD'ye ait hava ve deniz güçleri, Husilere ait hedefleri vurduğu bildirildi. New York Times'ın ABD'li yetkililere ve Yemen basınına dayandırdığı haberine göre, Husilere karşı 10'dan fazla saldırı düzenlenirken, talimat ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Saldırılarda, radar ve hava savunma sistemleriyle birlikte füze sistemleri hedef alındı.

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

•Bugün, Amerika Birleşik Devletleri Ordusuna Yemen'deki Husi teröristlerine karşı kararlı ve güçlü bir Askeri eylem başlatmasını emrettim.

•(Tüm Husi teröristlerine) Zamanınız doldu ve saldırılarınız bugünden itibaren durmalı. Durmazsa daha önce hiç görmediğiniz şekilde cehennem üzerinize yağmur gibi yağacak.

NAZİK OLMAYACAĞIZ

•(İran'a) Husi teröristlerine verilen destek derhal sona ermeli! Amerikan Halkını, başkanlarını tehdit etmeyin. Eğer bunu yaparsanız, dikkat edin, çünkü Amerika sizi tamamen sorumlu tutacak ve biz buna karşı nazik olmayacağız!

•Husiler, Amerikan ve diğer ülkelere ait gemilere, uçaklara ve insansız hava araçlarına karşı acımasız bir korsanlık, şiddet ve terör kampanyası yürütmektedir.

•Joe Biden’ın tepkisi acınası derecede zayıf kaldı, bu yüzden dizginlenmemiş Husiler saldırılarını sürdürdü.

•Bir Amerikan bayraklı ticari geminin Süveyş Kanalı, Kızıldeniz veya Aden Körfezi’nden güvenli bir şekilde geçmesinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti.

AMERİKAN SAVAŞ GEMİSİ ÇOK FAZLA SALDIRIYA UĞRADI

•Dört ay önce Kızıldeniz’den geçen son Amerikan savaş gemisi, Husiler tarafından bir düzineden fazla kez saldırıya uğradı.

•İran tarafından finanse edilen Husi eşkıyaları, Amerikan uçaklarına füze fırlattı, askerlerimizi ve müttefiklerimizi hedef aldı. Bu amansız saldırılar, ABD’ye ve dünya ekonomisine milyarlarca dolara mal olurken masum insanların hayatını da riske attı. Amerikan gemilerine yapılan Husi saldırıları tolere edilmeyecek.

HUSİLER KÜRESEL TİCARETİ FELÇ ETTİ

•Amacımıza ulaşana kadar ezici ve ölümcül güç kullanacağız. Husiler, dünyanın en önemli su yollarından birini kapatarak küresel ticareti felç etti ve uluslararası ticaretin bel kemiği olan Seyrüsefer Özgürlüğüne saldırdı.

•Şu anda cesur savaşçılarımız, Amerikan deniz taşımacılığını, hava ve deniz varlıklarını korumak ve Seyrüsefer Özgürlüğünü yeniden tesis etmek amacıyla teröristlerin üslerine, liderlerine ve füze savunma sistemlerine hava saldırıları düzenliyor. Hiçbir terör gücü, Amerikan ticari ve savaş gemilerinin dünya denizlerinde özgürce seyretmesini engelleyemeyecek.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Husilerin kontrolündeki Yemen Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırılarda en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Global