HABER - Veli BALTACI

Yaygın olarak Brezilya, Avustralya ve Hindistan'da yetişen muhallebi elması, dünya genelinde şeker elması olarak da biliniyor. Şeker elması, sindirime yardımcı olur, bağırsak hareketini normal tutarak kabızlığı önleyen ve vücudumuzu zehirden arındıran yüksek lif içeriyor.

KANSERE ÇOK İYİ GELİYOR

Şeker elmaları flavonoidler, C vitamini, fenolik bileşikler ve kaurenoik asit gibi antioksidanlarla yüklüdür. Şeker elması, kanser hücrelerinin büyümesinin önlenmesine de yardımcı olur, böylece kansere, özellikle de meme kanserine, kolon kanserine ve mide kanserine yakalanma riskini azaltır.
B6 vitamini açısından zengin olan şeker elmasının birçok faydasından biri, ruh halini yükseltmesi ve üzüntü ve depresyon belirtilerini hafifletmesidir.
Tüm bunların yanı sıra şeker elması enerji yüklüdür, diyabeti kontrol eder, cilt enfeksiyonlarını tedavi eder, göz sağlığını iyileştirir, bağışıklığı güçlendirir, yaraların onarımında başrol oynar.

VİTAMİN DEPOSU

Lif ve antioksidanlar açısından zengin olan Cherimoya, kolon ve karaciğer kanserinin yanı sıra diğer kanserli büyümelerin ve tümörlerin yayılımını önlemeye yardımcı olabilir. Meyvede bulunan önemli miktardaki potasyum ile, tansiyonun doğal olarak düşmesine yardımcı olur. 
Meyvede C vitamini yanı sıra, oldukça fazla sayıda antioksidan bulunur. Bu sayede vücutta beyaz kan hücrelerinin üretimini tetikleyerek akut ve kronik hastalıklara karşı koruma sağlar.

ÇEKİRDEĞİNİ SAKIN YEMEYİN!

Bu meyveyi yerken dikkat edilmesi gereken tek husus, çekirdekleri. Çekirdeklerinin yenilmesi halinde felç yapma riski olduğu belirtiliyor.

Muhabir: Veli BALTACI