Dicle Elektrik, denetimlerinde kırsal Gözeli ve Kılıç mahallelerinde buğday tarlalarının sulanmasında kullanılan toplam 1980 kilovatamper gücünde 9 kaçak trafo tespit ederken, bu trafoların gücünün yaklaşık 900 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak seviyede olduğunu belirtti.

Dicle Elektrik, Yapay Zekayla Kaçak Elektrik Operasyonu Gerçekleştirdi3

Dicle Elektrik ekiplerinin dron ile kayda aldığı görüntülerde, kaçak trafoları fark eden bazı kişilerin trafoları söküp uzaklaşmaya çalıştıkları anların da kayıt altına alındığı ifade edildi.

Dicle Elektrik, Yapay Zekayla Kaçak Elektrik Operasyonu Gerçekleştirdi2

Bu kişilerin, Dicle Elektrik çalışanlarının kullandığı iş kıyafetlerine benzer yelekler giyerek dikkat çekmemeye çalışmalarının da kameralara yansıdığı belirtildi. Bazı tarım arazilerinde güneş enerji sistemlerine ait panellerin bulunmasına rağmen sulamanın kaçak trafolarla yapıldığı ifade edilen açıklamada, her yıl kuraklığın arttığı ve ürün veriminin azaldığı bölgede, salma (vahşi) sulamanın yol açtığı tahribatla birlikte, tarlaların çevresindeki su yataklarının kuruduğunun görüldüğü bildirildi.

Dicle Elektrik, Yapay Zekayla Kaçak Elektrik Operasyonu Gerçekleştirdi1

Açıklamada, tespit edilen 9 kaçak trafonun enerji sistemine verdiği zarar cerdiği gerekçesiyle yasal işlemlerin başlatıldığı, ayrıca şirket avukatların kaçak trafolara el konulması için ve Dicle Elektrik'in adını kötüye kullanabilecek şekilde saha çalışanlarının kıyafetlerini taklit eden kişiler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

Dicle Elektrik, Yapay Zekayla Kaçak Elektrik Operasyonu Gerçekleştirdi4

Kaynak: HABER MERKEZİ