Yaklaşık 12 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma kaldırılan Önder'in hayati tehlikesi sürüyor.
DEM Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki kez Van Milletvekili Pervin Buldan'ı aradığını açıkladı.
Erdoğan ayrıca Önder'in kızını arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Buldan'a "Ne gerekiyorsa yapılacak" dediği aktarıldı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş hastaneyi ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesaplarında geçmiş olsun mesajları paylaştı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bir an önce sağlığına kavuşmasını, görevine dönmesini ve herkes için barışı savunmaya devam etmesini diliyorum" dedi.
Özel ayrıca Önder'in tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de geçmiş olsun dileklerini iletti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, İstanbul Valisi Davut Gül de hastane ziyaretinde bulundu.
KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani de DEM Partili yetkilileri arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
DEMİRTAŞ: SENİ SEVİYORUZ SIRRI ABİ
Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Önder için "Seni seviyoruz Sırrı Abi" başlıklı bir mektup kaleme aldı.
Adına yönetilen sosyal medya hesaplarında paylaşılan mektupta Demirtaş, Önder'in yıllardır barış mücadelesi verdiğini, bu uğurda defalarca saldırıya uğradığını ancak asla geri adım atmadığını söyledi.
Demirtaş, "Kürt-Türk herkes bilmeli ki, Türk halkının bu koca yürekli evladı barış için elinden gelenin fazlasını yaptı, hiçbir zaman ucuz siyaset peşinde koşmadı" dedi.
Mesajının sonunda, "Sırrı Bey ayağa kalkacak, bu barış illaki olacak. O da bir gün göğsünü gere gere kendi emeğinin karşılığını görecek. Bunu en çok hak edenlerdensin. Dualarımız, kalbimiz seninle" ifadelerini kullandı.
SANAT DÜNYASINDAN MESAJLAR: 'AMAN HA SIRRI DOST'
Sosyal medyada pek çok ünlü geçmiş olsun mesajları paylaştı.
Müzisyen Teoman "Sırrı Abi. Eğer ölürsen, İçimden kocaman bir parça daha kopacak. Çok sevdiğim, saydığım, çok beğendiğim, içimi ısıtan biri daha gitmiş olacak buradan... Ölme Sırrı Abi. Benimle yine dalga geç. Güldür beni" dedi.
Şair Murathan Mungan da iki gün önce Önder ile mesajlaştığını ve kendisine "İstanbul'a gelir gelmez beni ara Sırrı. Haberler sende" dediğini hatırlattı.
Mungan, "Şimdi de iyi haberini bekliyorum sevgili dostum, daha şu anlattığında hikayesine bayıldığım Elazığ'da geçen romanını bitireceksin, sadece o da değil, bu topraklarda işin bitmedi senin" ifadelerini kullandı.
Yönetmen Ezel Akay "Dürüst, içten, yalan söylemeyen, ahlaklı, vicdanlı ve 'diğerkam' bir siyasetçi arıyorsanız, Sırrı Süreyya Önder gibi bir iki kişi daha var... Ama 'dost' arıyorsanız, onun gibisini bulamazsınız! Sırrı'cım dayan, lütfen dayan..." diye yazdı.
Komedyen Ata Demirer, müzisyen Ceylan Ertem ve yazar Ahmet Ümit de geçmiş olsun mesajları paylaşanlar arasındaydı.
Müzisyen Suavi, Sırrı Süreyya Önder, Eşber Yağmurdereli ve Mazlum Çimen'in de yer aldığı bir fotoğrafı paylaşarak "Aman ha Sırrı dost" dedi.
Mizah yazarı ve senarist Gani Müjde, "Diren be kardeş... Zaten üzülecek çok şey varken sen sevindir bari..." dedi.
Müzisyen ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül şöyle dedi:
"Yıllardır gördüğüm o dimdik duruş, o gülümseyen gözler, o keskin zekâ ve ince ruh, şimdi hastane odasında hayatla bir başka mücadele veriyor. 'Düşmüş' dediler… Ama o düşmez. O sadece durur, toparlanır ve yeniden ayağa kalkar. Çünkü biz onun dönüşüne, direnişine defalarca tanık olduk. Her zaman kalkmayı bildin. Yine kalkacaksın…"