ÖZEL HABER – Mehmet Rumet SOYLU – Jan BELEK

Bayram için hazırlıklarını tamamlayan satıcılar, büyük bir heyecanla satış yapmayı bekliyor. Bayram şekerlerinin Diyarbakır sokaklarındaki renkli görüntüsü, iştahları kabartırken, fiyatlarının yüksekliği dikkatlerden kaçmıyor. Şekerlerin kilosu bu yıl 200 TL’den satışa sunulurken, halk artan fiyatlardan şikayetçi.

Diyarbakır’da Bayram Şekerleri Cep Yakıyor4

Diyarbakır’ın bayram alışverişinin merkezi olan Dağkapı Gazi Caddesi'nde, 8 yıldır şeker satışı yapan Şahin İyibaş, "Büyük bir heyecanla Ramazan Bayramı’nı bekliyoruz. Bayram için hazırlığımızı çok önceden başlatmıştık, şimdide bayram şekerlerimiz tezgahlardaki yerini yavaş almaya başladı. Biz de piyasadaki ortalama fiyatları takip ediyoruz. Evet ülke genelinde bir pahallılık var ama zaten fiyatlar ne olursa olsun, o konuda hep şikayetler geliyor halkımızdan. Bu sene daha iyi bir satış olacağına dönük umudumuz var” dedi.

Diyarbakır’da Bayram Şekerleri Cep Yakıyor2

İyibaş, hava koşullarının da satışlar üzerinde etkili olduğunu belirterek, "Ramazan’ın başındaki güzel ve sıcak hava bayram öncesinde yağmurlu ve soğuk olursa işlerimiz olumsuz etkilenebilir. Diyarbakır'da bayram öncesi havanın güzel olması bizim lehimize olur" diye konuştu.

Diyarbakır’da Bayram Şekerleri Cep Yakıyor3

VATANDAŞ FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Fiyatların yüksek olmasından şikayet eden Mehmet Koyuncu adlı vatandaş, “Bayram şekerlerinin fiyatı yüksek ama yine de almak mecburiyetindeyiz. Bütçemize göre 200 liralık olanı değil bütçemize göre fiyatı uygun olan şekerden alacağız” dedi.

Muhabir: Mehmet Rumet SOYLU - Jan BELEK