HABER- Güneş OCAĞA / Mehmet Rumet SOYLU
Turistik Diyarbakır Ekspresi dün saat 15.55’te Ankara’dan hareket ettikten sonra Diyarbakır’a ulaştı. Turistik tren, güzergâhı boyunca çeşitli şehirlerden geçerek yolcularına hem konforlu bir seyahat hem de kültürel bir deneyim sundu.
ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR
Trenin Diyarbakır Garı'na varışı kentte coşkuyla karşılandı. Karşılama törenine Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nevin İl, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tren yolcuları çiçeklerle karşılanırken, Diyarbakır’ın yöresel ezgileri eşliğinde halaylar çekildi.
VALİ ZORLUOĞLU: HOŞGELDİNİZ
Karşılama töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu,
"Turizm Diyarbakır Ekspresi teşrif ettiler. Konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Ülkemizin batı kısmında yaşayan vatandaşlarımız hepsinin aklında bir doğu türü var. Diyarbakır'ı keşfetmek istiyorlar. Diyarbakır nadir bir şehir. Eskiden burası güvenlikle sürekli anılıyordu, ama artık gündem güvenlik değil. Diyarbakır'da gündem artık yatırım, istihdam ve turizm. Diyarbakır'da sadece bayram sürecinde 200 bin kişi dışarıdan geldi. Bu manada Diyarbakır Ekspresi gibi farklı uygulamalarla bölgenin tanıtımına katkı yapmak istiyoruz. Bundan sonra da Diyarbakır'ı farklı araçlarla hem yurtiçinde hem yurtdışına tanıtmak istiyoruz. Belediyemiz DTSO ve tüm bileşenlerimizle Diyarbakır'ı yıldızı parlayan turizm şehri yapacağız" dedi.