Zafer Tüzün
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde geçtiğimiz ay Dicle Elektrik, kaçak olduğunu tespit ettiği 13 trafoya el koydu. Saha ekipleri, ayrıca aynı bölgede kamyonet ve traktör kasalarına yerleştirilen mobil trafolarının yanı sıra direklere kaçak olarak yerleştirilmiş trafolar tespit etti. Jandarma kontrolünde bölgeye giden ekipler, sahaya yayılmış olarak buldukları trafoları toplama esnasında bölgede yaşayanlarla gerginlik yaşadı.
Dicle Elektrik: Taşlı saldırı düzenlendi
Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu düzenlemeleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, milli kaynaklar içinde büyük önem taşıyan elektriğin kayıpsız ve kaliteli olarak ulaştırılmasında saha ekipleri ve teknolojik yatırımları ile başarılı faaliyetler gerçekleştirirken kayıt dışı elektrik kullanımı tespit çalışmalarıyla da önemli çalışmalara imza atıyor. Geçtiğimiz ay Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde tespit edilen 13 kaçak trafo ile milyonlarca liralık elektrik hırsızlığının önüne geçen ekipler, bu kez aynı bölgede mobil olarak tarlalara konumlandırılmış kaçak trafolar tespit etti. Bazıları ise elektrik direklerine çıkarılmış değerleri toplam yüzbinlerce lirayı bulan trafolara el koymak için Jandarma kontrolünde bölgeye gitti. Jandarma, Dicle Elektrik saha ekiplerine kaçak trafo bulma ve el koyma işlemlerinde yoğun güvenlik tedbirleriyle eşlik etti. Ancak bu sırada, kaçak trafo sahipleri ve bazı bölge sakinleri jandarma ve Dicle Elektrik ekiplerine taşlı saldırı düzenledi. Geniş bir araziye yayılmış olarak traktör ve kamyonet kasalarının yanında elektrik direklerinin üzerine konumlandırılan kaçak trafolar ekiplerin yoğun çalışmaları ile toplandı. Yaşanan olaylar hafif insansız hava araçları tarafından kaydedildi” denildi.
Müdür: Amacımız milli kaynakları korumak
Yazılı açıklama yapan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas ise “Elektrikte kaçak kullanımın önüne geçmek ve aboneliği bulunmayan vatandaşlarımızı kayıt altına almak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bir yandan elektrik dağıtım şirketleri arasındaki ilk Ar-Ge merkezimizde kayıt dışı tüketimle mücadelede teknoloji tabanlı çalışmalara imza atarken diğer taraftan kaçak elektrik kullanımında direnen vatandaşların adeta karşı Ar-Ge çalışmalarına şahit oluyoruz. Abone olarak elektrik kullanımını kayıt altına almak istemeyen vatandaşlar elektrik bedellerini ödememek için sağladığımız birçok teşvik programına rağmen değeri 200 bin TL olan trafolar alarak kaçak kullanıma yöneliyorlar. Amacımız milli kaynaklarımızı koruyarak kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli bir şekilde sorumluluk bölgemize elektrik ulaştırmak. Bu kapsamda kullandığı elektriğin bedelini zamanında ödeyen abonelerin haklarını korumak adına kaçak kullanımla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.