ÖZEL HABER/Güneş OCAĞA
Diyarbakır'da 60 yaşındaki Esma Karakaş, 6 Şubat depreminin ardından çocukları ve torunlarıyla birlikte Merkez Kayapınar İlçesi Talaytepe Mahallesi'nde kurulan konteyner kente yerleşmek zorunda kaldı. Ancak ekonomik sıkıntı nedeniyle zorlanan Karakaraş, geliniyle birlikte evinde lavaş ekmeği yapıp satarak ailesinin geçimini sağlıyor.
30 KİŞİLİK AİLE KONTEYNERDE YAŞIYOR
Gazetemiz Güneydoğu Ekspres'e konuşan Karakaş, dört katlı evlerinin depremde yıkıldığını belirterek, yaklaşık iki yıldır 30 kişilik ailesiyle birlikte konteynerde yaşadıklarını ve artan hayat pahalılığı nedeniyle geçim şartlarının giderek zorlaştığını ifade etti.
GÜNDE 100 EKMEK SATIYOR
Her gün geliniyle birlikte hamur yoğurup oklavayla incecik lavaş ekmekleri açarak pişirdiğini belirten Karakaş, günde 100 ekmek yapıp satarak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.
HAMALLIK YAPAN OĞLUYLA BİRLİKTE EVİ GEÇİNDİRİYORLAR
30 kişilik bir aileye hamallık yapan oğluyla birlikte baktığını söyleyen Karakaş, "Depremden sonra çok zorlu bir süreç yaşadık. Bu zorluklar üzerine gelinimle birlikte lavaş ekmeği yapmaya karar verdik. Evde sipariş alarak ekmek satışı yapmaya başladık. Böylece aile bütçesine katkı sağıyoruz. Oğlum hamallık yaparak tek başına 30 kişilik kalabalık bir aileye bakıyordu. Evin geçiminde oğluma destek olmak ve torunlarıma okul harçlığını verebilmek için bu işe başladım" diye konuştu.