Haber/Sertaç Kayar
Diyarbakır’da, Hristiyan dünyasının en önemli dini bayramlarından olan Paskalya Bayramı, tarihi Sur İlçesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.
Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen ayine, Ermeni cemaatinin yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, ilçe belediye başkanları ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya katıldı.
Emniyet Müdür Kaya’nın katılımı ile ilk kez bir emniyet müdürü belediye başkanları ile bir etkinlikte buluşmuş oldu.
İLAHİLER OKUNDU, DUALAR EDİLDİ
Türkiye Ermenileri Patrikliği din görevlilerince yönetilen ayinde ilahiler okundu, dualar edildi ve mum yakıldı.
“BARIŞA VE GÜZELLİKLERE VESİLE OLMASINI DİLİYORUZ”
Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Ohannes Gafur Ohanyan, yaptığı açıklamada, Paskalya Bayramı’nı kutlayarak, uzun bir aradan sonra Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde çok rahat bir ortamda bayramlarını kutlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Ohanyan "Bu bayramın, her zaman olduğu gibi tüm insanlığa barışa ve güzelliklere vesile olmasını diliyoruz. Herkesin bayramını kutluyoruz. Bu bayramın herkese güzellikler getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.