“2023 yılında vatanın dört bir yanına hizmet vermekten gurur duyuyoruz” ifadesiyle billboardlarda reklam yapılırken, hastaneden çekilen görüntüler ise ‘gurur duyma’ ifadesini sorgulatır nitelikte.
Diyarbakır’da bulunan Dicle Üniversitesi Hastanesi, 2023 yılında 80 kente hizmet verdiğini ve bununla ‘gurur’ duyduğunu reklam billboardlarına taşıdı. Hastane yönetimi sadece reklam billboardlarında değil, birde kendi web sitelerinde bunun bilançosunu açıkladı.
Gözünün önündeki mevcut tabloyu göremeyen hastane yönetimi, bir yılda Diyarbakır dışında kendilerine 200 bini aşkın hastanın tedavi olmak için başvurduğunu açıkladı. Hastaların tedavi başvurusunu reklama dönüştüren Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde 2022 yılında 15 profesör ve doçent hakkında ‘hastanede olmaları gerekirken başka özel hastanelerde çalıştıkları’ gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.
'Otopark sorunu tüm çıplaklığıyla duruyor'
Hasta ve yakınlarının tedaviye ulaşabilmesi çektiği 'otopark' çilesi halen görmezden geliniyor. Asansörler mesaide, hastalar daracık merdivenlerde... Hastanede bulunan asansörler tam olarak çalışıtırılamadığı için hasta, hasta yakınları ve engelli bireyler daracık merdivenlerden 10'uncu kata kadar zorunda kalıyor.
Ticari mekanlar kapasiteyi kaldırmıyor
Hasta ve hasta yakınları için olan ticari mekanları kapasiteyi kaldıracak düzeyde değil. Hasta ve hasta yakınları yetersiz kalan ticari mekanlardan dolayı ağaç altlarında konaklıyor. Bu durum ise beraberinde yeni sağlık sorunlarını da getiriyor.
Personellerin hak talebini yönetim görmüyor
Öte taraftan tüm yoğun çalışma koşulları altında sağlık emekçileri hak talepleri için rutin olarak, hastanenin ana kapısının önünde uzun zamandır seslerini duyurmak için eylem yapıyor. Sağlık emekçilerinin taleplerini görmezden gelen yönetim, soruna kayıtsızlığını sürdüyor.