HABER - Güneş OCAĞA  / Mehmet Rumet SOYLU 

Diyarbakır’da kültür sanat alanında faaliyet gösteren sanatçılar, yeni sürece dair Dicle Fırat Kültür Derneği’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Sanatçılar adına açıklama yapan ressam Neşe Toprak, sanatçıların asrın çağrısını desteklediğini söyledi.

“ÇAĞRIYI SAHİPLENİYORUZ”

Öcalan'ın yaptığı çağrıya destek verdiklerini ifade eden Toprak, "Bizler, sanatın gücüne inanan ve toplumsal barışa katkı sunmayı amaçlayan sanatçılar olarak,  Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı Barış ve Demokratik Toplum çağrısını destekliyoruz. Sanat, halkların ortak dili ve vicdanıdır. Halkların acılarını dindiren, umutlarını büyüten ve özgürlük taleplerini görünür kılan eserler üreten sanatçılarız biz. Bu nedenle, savaşların, çatışmaların ve toplumsal kutuplaşmanın son bulması için yapılan bu asrını çağrısını değerli buluyoruz. Abdullah Öcalan’ın başlattığı barış ve demokratik toplum çağrısını sahipleniyoruz" dedi.

“SANATÇILAR OLARAK DESTEKLİYORUZ”

Sanatçılar olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini vurgulayan Toprak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Özgürlük, eşitlik ve adalet ilkeleri etrafında şekillenen demokratik bir toplumsal düzenin inşası, hepimizin sorumluluğundadır. Bu süreçte sanatçılar olarak üzerimize düşen rolün farkındayız ve sanatın birleştirici gücüyle barışın toplumsallaşması için üzerimize düşen görevleri yapmaya hazır olduğumuzu halkımıza duyuruyoruz.

Diyarbakır'daki Sanatçılardan Öcalan'ın Çağrısına Destek2

Bu süreçte yine ifade ediyoruz ki Sayın Öcalan’ın barışa dair olan hassasiyetine denk bir şekilde iktidarın da aynı hassasiyetle yaklaşması gerekiyor. Ve bu çağrının muhataplarından biri olarak devletin temel sorumluluğunu hatırlatıyoruz. Sayın Öcalan’ın vurguladığı hukuki ve siyaset zeminini önemsiyoruz. Biz biliyoruz ki biz Kürt sanatçılar da ancak o zemin üzerinde özgürce kendi sanatımızı dilimizi kültürümüzü yaşayabileceğiz."

“ÖZGÜR BİR GELECEK İÇİN BURADAYIZ”

Özgür bir gelecek için burada olduklarını ifade eden Toprak, şöyle devam etti: "Bu bağlamda, Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu çözüm perspektifinin ciddiyetle ele alınması gerektiğini düşünüyor; barışın ve demokratik bir geleceğin inşası için tüm kesimleri sorumluluk almaya davet ediyoruz.
Sanatın ve yaşamın barış içinde filizlendiği özgür bir gelecek için, buradayız ve demokratik toplumu inşa edene kadar mücadeleye devam edeceğiz!"

Muhabir: Güneş OCAĞA / Mehmet Rumet SOYLU