Fuat BULUT/ÖZEL HABER
600 kişinin istihdam edileceği, 130 yataktan oluşacak “5 yıldızlı” otel tarzında inşa edilen hastane yatırımı yakın bir tarihte çok konuşulacağa benziyor.
2024’te Diyarbakır ve çevre illere hizmet edecek hastanenin adı MEDİCAMED.
Logosunu ve ismini bizzat kendisi belirlemiş.
Kulağa oldukça hoş gelen bu adın içinde tarih, dini ve tıbbi sözler var.
Yan tarafta çalışan kepçelerin kazı çalışmalarının çıkardığı gürültü arasında derin sohbete giriyor Şeyhmus Karakuş.
Ana gündem kent ekonomisi ve siyaset.
30 yıllık inşaat deneyiminden hareketle kentteki konut açığından, kiraların yüksekliğine, işsizlikten yeni yatırımlara kadar pek çok konuya açıklık getiriyor.
Konut için en temel gereksinim olan demir ve çimentonun dövize endeksli yükselmesinin konut fiyatlarını her geçen gün daha da arttırdığını ifade ediyor.
Sektörün en önemli sorunlarından bir diğerinin ise inşaat işçi yevmiyelerinin bin TL’ye yükselmesi.
“Seçimden önce 300 TL olan yevmiye, şu an bin TL. Altında çalışacak kimseyi bulamazsınız” diyor.
11 kentte yıkıma neden olan deprem sonrası yaşanan konut krizinin, imara açılacak yeni alanlarla birlikte ortadan kalkacağını vurguluyor Şeyhmus Karakuş.
Yüksek enflasyon, yaşam standartlarının düşmüş olmasına karşın kentte AVM’lerdeki yoğunluğa, 75, 50 Metrelik Yol ile Diclekent’teki kafe ve restoranların yoğunluğunun dikkat çekici olduğunu vurguluyor.
Haksız da değil!
İş insanlarının en büyük sıkıntısı olan finansa erişim ve bankaların nakit sorununun yakın bir tarihte aşılacağına inanıyor.
Bu durum yeni yatırımların önüne takoz teşkil etse de OSB Başkanı Mustafa Fidan’a yaptığı ziyarette aktarılan “Yerli ve yabancı yatırımcıların 6. Etap için sırada beklemesi Diyarbakır’ın hala cazip kentler arasında yer aldığının ispatı” olarak gösteriyor.
İnsani yönüyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayranlığını gizlemiyor Şeyhmus Karakuş.
Yüzde 99 oranında engelli olan oğlu ile Erdoğan arasındaki yakınlığını, sanırım onu tanıyan pek çok kişi de biliyor.
Konu Erdoğan’a gelmişken, siyasete giriyor.
İlk cümlesi, “Seçim sonuçları Kürt siyaseti, Türk siyaseti açısından da bir çok taşları yerine oturttu” oluyor.
HDP açısından “sol siyasetin peşinden gitmesi, aday profili ve etkili seçim kampanyasını yürütememesinin” halk tarafından kabul görmediğini ifade ediyor.
Diğer yandan AK Parti’nin seçim öncesi verdiği değişim sinyallerinin Kürt seçmeni tarafından görüldüğünü vurguluyor.
AK Parti’deki değişim sinyallerinin seçim sonrası açıklanan Yeni Kabine’de hayat bulduğunu vurgularken, “5 Kürt bakan var. Biri üstelik Cumhurbaşkanı Yardımcısı. Bunların her biri kendi alanında profesyonel ve Türkiye için çok kritik koltuktalar” diye de ekliyor Şeyhmus Karakuş.
Türkiye’de Başkanlık Sistemi’nin oturduğunu, ülkenin gelişmesi adına siyasi hamlelerin ve yeni yatırımların bu sistemle hızla hayata geçtiğini anlatan Karakuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni ve daha kapsayıcı sivil bir anayasayı hayata geçirmesini beklediklerini söyledi.
“Başkanlık Sistemi yerine oturdu, şimdi sıra Anayasa değişikliklerinde” diyen Şeyhmus Karakuş, atılacak bu adımın Türkiye’nin “YüzüncüYıl” vizyonuna da yakışacağını vurguluyor.
Sayın Karakuş’un vurguladığı “Sivil Anayasa” konusu, seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yeni Kabine üyeleri tarafından da dillendirilmişti.
Evet şimdi gözler Ankara’da ve 12 Eylül’den kalma Anayasa’daki antidemokratik yasaların değişmesinde.
Demokrasinin güçlenmesi adına atılacak adımları hep birlikte izleyip, göreceğiz.
Saygılarımla