Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yaptığı düzenleme ile site yönetimi hizmeti veren firmalara denetim geliyor. Bakanlığının hazırladığı Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki ‘Tesis Yönetim Hizmetleri’ ile ilgili mevzuat değişikliği bitmek üzere. Yapılacak düzenlemeye göre, site yönetimlerinde yalnızca bakanlıkça sınıflandırılan ve yetkilendirilen şirketler görev alabilecek.

 KAT MALIKLERI DE DENETIM TALEBINDE BULUNABILECEK

 Site yönetimlerinin harcamalarının da bakanlık tarafından yetkilendirilecek bağımsız denetim şirketlerince yılda en az bir kez denetlenmesi öngörülüyor. Düzenlemede, kat malikleri de denetim talebinde bulunabilecek. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre bakanlıkça yetkilendirilecek şirketler, kat maliklerine ve kiracılara rutin olarak sundukları hizmetlerin yanı sıra; otopark, bahçe alanları, varsa sosyal tesisler gibi ortak yaşam alanlarının ruhsat ve eki projelerine uygun olarak kullanılmasını ve işletilmesini sağlayacak. Ayrıca, kazan dairesi, asansör gibi makine ve ekipmanların düzenli bakım ve kontrollerini yapacak, enerji verimliliği ve evsel atık yönetiminin düzenlenmesini takip edecek. Noksanlıklar, yapılması gerekenler ve alınması gereken tedbirler konusunda önce bina yönetimini ve kat maliklerini uyaracak.

 Site yönetimleri yerine getirilmesi zaruri olan konularla ilgili gereken tedbirlerin alınmaması durumunda da ilgili kurum ve kuruluşlara bildirimde bulunabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ