Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan 2. nakil başvuruları ve ek tercih sonuçları için geri sayım başladı. Peki, 2024 LGS 2. nakil başvuruları ne zaman yapılacak? Sonuçlar nereden ve nasıl öğrenilir? İşte, MEB'in açıkladığı takvim ve detaylar.
8.sınıf öğrencileri için büyük bir heyecan kaynağı olan LGS sınav sonuçlarının ardından, ilk tercihler ve 1. nakil sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 LGS kapsamında yapılan ikinci tercih (nakil) başvuruları ve sonuçları hakkında detaylı bilgi verdi. Öğrenciler, lise yerleştirme sürecinde ikinci bir şans elde edebilecek. İşte, LGS 2. nakil süreci hakkında bilmeniz gerekenler.

İLK TERCİH VE 1. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

MEB, 2024 LGS kapsamında ilk tercih sonuçlarını 22 Temmuz tarihinde açıkladı. Açıklanan verilere göre, sınavla öğrenci alan okullar için ayrılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'u doldu. Anadolu liselerindeki doluluk oranı ise %99,66 olarak gerçekleşti.
Boş kontenjanlar için ikinci nakil başvuruları 22 Temmuz'da başladı ve 26 Temmuz'da sona erdi. Değerlendirme işlemlerini tamamlayan MEB, 29 Temmuz'da LGS 2. tercih (1. nakil) sonuçlarını ilan etti.
Öğrenciler, 2024 LGS 2. tercih sonuçlarını T.C kimlik numarası ve şifreleri ile e-okul.meb.gov.tr üzerinden sorgulayabilirler. Sonuçları görüntülemek ve detaylı bilgi almak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İKİNCİ TERCİH (NAKİL) BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İkinci nakil başvuruları 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek. Boş kalan kontenjanlar için 6 - 14 Ağustos tarihleri arasında, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından başvurular alınacak.

YATILILIK BAŞVURULARI VE SONUÇLARI

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 19-23 Ağustos tarihleri arasında alacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 26 Ağustos'ta ilan edilecek.

Kaynak: HÜRRİYET