Güneş OCAĞA - ÖZEL HABER
Diyarbakır, Van, Batman, Ağrı ve Tunceli’de 5 kadın gazeteciyle görüşme sağlayan Akgün, onların yaşadığı sıkıntıları, başarı hikayelerini ve toplumsal yaşamlarını konu aldı.
Belgeseline dair gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e açıklamada bulunan Akgün, “Her alanda olduğu gibi gazetecilik alanında da kadın gazetecilerin karşılaştıkları zorluklar ve başarı hikayeleri sadece bireysel değil; toplumsal cinsiyet eşitsizliği koşullarında her bir kadın anlatısı, toplumsal ve kültürel düzeyde bir ayrıştırmaya veya ötekileştirmeye değiniyor. Bunlara bir de benim de yaşadığım bu bölgenin zorlukları eklenince ortaya kadının direniş öyküsü çıkıyor” dedi.
BÜYÜK ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYALAR
“Elbette ki kadın gazeteciler üzerine yapılacak bir çalışma çok daha geniş kesimlere ulaşılarak yapılmalı” diyen Akgün, şöyle devam etti:
“Basın alanında emek veren kadın gazetecilerin daha görünür olması gerekiyor. Birçoğu büyük zorluklarla karşı karşıya. Ama bütün bu zorluklara rağmen kendi mücadelesini sürdürüyor.”
Bölgedeki kadın gazetecilerin yaşadıklarını konu alan bir belgesel olduğunu ifade eden Akgün, “Kadınlar değişim için mücadele ederken, cinsiyet eşitliği ve insan hakları gibi önemli konuları da gözeterek çalışıyorlar” dedi.