Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), 2011 yılında Van’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde görevi başında yaşamını yitiren DHA Diyarbakır muhabiri Cem Emir’in adını yaşatmak için anlamlı bir projeye imza attı. Cem Emir’in ismi, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Ovabağ Mahallesi’nde bulunan Ovabağ Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde açılan kütüphaneye verildi.

BÖLGENİN İLK VE EN BÜYÜK DİJİTAL KÜTÜPHANESİ 

Yaklaşık 5 bin fiziki kitabın yanı sıra 50 bin dijital kitabın yer aldığı GGC Cem Emir Kütüphanesi, bölgedeki ilk ve en büyük dijital kütüphane olma özelliği taşıyor. Teknolojik altyapısıyla öğrencilerin bilgiye daha hızlı ve kolay ulaşmasını sağlayacak olan kütüphane, eğitime katkı sunmayı ve gençlerin hayallerine ışık tutmayı hedefliyor.

ANLAMLI BİR AÇILIŞ

Kütüphanenin açılış törenine Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Cem Emir’in kardeşi Kemal Emir, gazeteciler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreni duygusal anlara sahne olurken, Cem Emir’in meslek aşkı ve gazetecilikteki idealist duruşu bir kez daha vurgulandı.

FELAT BOZARSLAN: “GAZETECİLİK SÜREKLİ ÖĞRENMEYİ GEREKTİRİR”

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, törende yaptığı konuşmada, gazeteciliğin sürekli öğrenmeyi gerektiren bir meslek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Gazeteci Cem Emir3

“Gazetecilik mesleği, sürekli değişen ve dönüşen bir yapıya sahip. Eğitim hayatı gazetecilikte hiç bitmez. Mesleğimiz, öğrenmenin ömür boyu devam ettiği bir alan. 2011 yılında Van’da yaşanan ve hepimizin yüreğini yakan deprem felaketinde, Cem Emir meslektaşımız görevi başındaydı. Deprem haberlerini Türkiye’ye ulaştırırken Bayram Oteli’nin enkazında hayatını kaybetti. Biz de Cem Emir’in adını yaşatmak ve bu bölgede öğrencilere kitap ve bilgiye erişim imkanı sağlamak amacıyla bu kütüphaneyi tasarladık ve hayata geçirdik. Bu kütüphanenin, gençlerimizin geleceğine ışık tutmasını diliyoruz. Katkıda bulunan tüm öğretmenlere, okul müdürümüze, kaymakamımıza ve meslektaşlarımıza teşekkür ederim.”

KAYMAKAM ZİKRULLAH ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR

Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan ise törende yaptığı konuşmada, kütüphanenin öğrencilere sağladığı katkıya dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu kütüphanemiz, öğrencilerimizin bilgiye erişimini kolaylaştıran çok değerli bir proje. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere, okul yönetimine, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum. Allah rahmet eylesin, Cem Emir’in adı burada yaşayacak ve öğrencilerimize ilham kaynağı olacak. Bu kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum.”

KEMAL EMİR: “CEM’İN ADI BU KÜTÜPHANEYLE YAŞAYACAK”

Cem Emir’in kardeşi Kemal Emir, törende yaptığı duygusal konuşmada, projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bugün burada olmak benim için hem gurur hem de büyük bir duygusallık taşıyor. Kardeşim Cem Emir, görevini büyük bir özveriyle yerine getiren idealist bir gazeteciydi. Van depremi sırasında hayatını kaybettiğinde, sadece bir gazeteci değil, aynı zamanda hayalleri olan bir gençti. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’ne ve bu projeye destek veren herkese minnettarım.. Cem’in adı bu kütüphanede yaşayacak, öğrenciler bu mekânda bilgiye ulaşıp hayallerini gerçekleştirecek. Her birine destek olan herkese teşekkür ederim.”
GGC Cem Emir Kütüphanesi, Cem Emir’in adını yaşatmanın yanı sıra bölgedeki öğrencilere ve halka hizmet sunarak eğitimde eşitlik ve erişim hedeflerine katkı sağlayacak.

BAŞKAN BOZARSLAN’DAN TEŞEKKÜR NOTU 

GGC Başkanı Felat Bozarslan, kütüphanenin kurulmasına verdikleri katkılardan dolayı Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve Yazar Devran Sinanoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ