Diyarbakır’ın tarihi yerlerini görmeye gelen yerli ve yabancı turistler, kentin coğrafi tescilli ciğerine hayran kalıyor.
Diyarbakır'da 12 Ekim'de başlayan festivalle kentin tescilli "ciğer" ve "kadayıf"ında satışlar ikiye katlandı.
Diyarbakır’ın ünlü ciğer kebabı, şehre gelen ziyaretçiler için vazgeçilmez bir deneyimdir. Diyarbakır’da ciğer nerede yenir? Şehrin en iyi mekanları hangileri?
Diyarbakır, kahvaltı kültürüyle sadece bir öğün değil, bir tarih ve kültür deneyimi sunuyor. Peki, Diyarbakırlılar sabahları neler yer? İşte detaylar…
Diyarbakır’da 2023'ü geride bırakmaya günler kalırken, yüzbinlerce turistin de ağırlandığı kentte 2 bin 700 ton tescilli ciğer tüketildi.
Diyarbakır’da tescillenen ciğer karaborsaya düştü. Esnaflar, ciğer bulmakta sıkıntı yaşadıklarını söylerken, yılbaşından sonra fiyatların artacağını belirtti.
Diyarbakır’da coğrafi işaret tescil belgesi aldıktan sonra tüketiminin arttığı kuzu ciğerinin kilosu 420 TL’ye yükseldi.
Geçtiğimiz haftalarda balık sezonunun açılmasıyla birlikte Diyarbakır’da da çeşitli türden balıklar, havaların soğumasıyla tezgahlarda yerini almaya başladı.
Diyarbakır’da hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen ciğer ustalarının ocakbaşındaki zorlu mesaisi sürüyor.
Diyarbakır’da günün her öğününde tercih edilen tescilli ciğer, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 20 ton tüketilerek, geçmiş yılların rekor seviyesini...
Diyarbakır ciğerinin kuzu etinden ve yumuşak olduğunu kaydeden ocakbaşı işleten Velat Ülker, “Diyarbakır'da 9 günlük bayram tatilinde 2 ton ciğer...