İletişim araçları geçmişten günümüze kitleleri bilgilendirmek, harekete geçirmek ve iletişim kurmak amacıyla ortaya çıkmıştır. En eski kitle iletişim araçları olan kitap, dergi, gazete ve radyoyu sonraki yıllarda televizyon, bilgisayar ve telefonlar takip etmiştir. Son yıllarda internetin yaygınlaşması ve kolayca ulaşılabilir olmasından kaynaklı günümüzde yeni medya (dijital medya) ortaya çıkmıştır.

Son yıllarda internetin yaygınlaşması ve kolayca ulaşılabilir olmasından kaynaklı günümüzde yeni medya (dijital medya) ortaya çıkmıştır.

Günümüzdeki iletişim araçlarına baktığımızda internetin yaygın olarak kullanılması, erişilebilir ve hızlı olması bilgiyi anında almamızı sağlıyor. 
Yeni medya bilginin kolay ve hızlı yayılmasını sağlarken bir taraftan bilgi kirliliğinin de ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu durumda doğru ve yanlışı ayırt etmek bazı insanlar için zor olabiliyor. Gün içerisinde telefonda sıkça gezindiğimiz sosyal medya platformlarındaki haberlerin sunumuna baktığımızda bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz.

Bazen “son dakika” veya “özel” mahreçli haberlere baktığımızda “abartının da bu kadarı olmaz” diyebiliyoruz.
Oysa hızlı, doğru ve güvenilir habercilik, gerçek gazeteciliğin olmazsa olmazlarından, en önemli kurallarından biridir. 
Bilgiyi veya haberi yalın bir şekilde en hızlı yayınlayan ve en iyi pazarlayan her zaman güven verir ve en iyi tıklanmayı da alır.

Dijital medyada son zamanlarda dikkat çeken ve oldukça da tehlikeli gördüğüm konulardan biri de özellikle yapay zekâ. Bir konu başlığı ile yönlendirilen yapay zekâ, 5 dakika içinde size istediğiniz konuyu belli bir formatta önünüze koyabiliyor.

Yapay zekanın algoritmasına göre doğruluğu test edilmemiş tüm yazılanların doğru kabul edilip bir yazı kalıbıyla okurlara sunulması da ayrı bir sorun. 
Dijitalleşen ve gelişen dünyaya ayak uydurmaya çalışırken geleneksel yöntemlerin yok sayılması bence doğru değildir. Bir zamanlar zorluklarla elde edilen her şey çok daha kıymetliydi.


Dijital medyanın gelişimi ve yaygınlaşması sürecindeki tehlikelere karşı, belirlediği yayın ilkesi çerçevesinde okurlarına gerçek haberi sunan ve doğru bilgi akışını sağlayan kuruluşlar her daim başarılı olacaktır. İşini hakkıyla yapan tüm geleneksel ve dijital medya mensuplarının sayısının artması dileğiyle.