Dikkat ettiniz mi? son zamanlarda özellikle ofis ortamını gerektiren sektörler ‘uzaktan’ veya ‘hibrit’ çalışma olarak şekillenmeye devam ediyor.

Sosyal medya hesaplarından takip edildiğinde bu tür şekillenmelerin ve taleplerin arttığını görmek mümkündür.

Özellikle yapay zekâ devrimiyle birlikte iş modellerini de değiştiren bu yapılarla şirketler çalışacakların sağlığı, refahı gibi konuları da benimseyerek iş ilanları yayınlıyor.

Uzaktan çalışmak sadece evden değil, çalışanların kendi konfor alanlarında verimliliğini arttıracak alanda çalışması anlamına geliyor.

Pandemi dönemi ile ev ortamından çalışanlar bireyselliğe yönelmişken, yapay zekâ ile birlikte de hibrit çalışma düzenleri ve esnek mekânlar şimdi iş yaşamının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

Salgın döneminde birçok şirketin uygulamaya koyduğu sonrasında popüler olan hibrit çalışma modeli, haftanın belirli günlerinde uzaktan, belirli günlerinde ofisten çalışma düzeni sunan bu model, çalışanların iş-yaşam dengesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Aynı zamanda şirketlerin yeniden düzenlediği politikalarla ofis masrafını azaltıyor. Böylece, hem profesyonel hem de kişisel yaşam arasında sağlıklı bir denge kurmak mümkün oluyor.

İş dünyasında bu dönüşüm, yalnızca esneklik ve verimlilik sağlarken, aynı zamanda çalışanların memnuniyetini arttırıyor ve şirketlerin geleceğe yönelik daha dayanıklı iş modellerine geçmelerine olanak tanıyor. Aynı zamanda bu yeni düzen, iş yerindeki çeşitliliği ve kapsayıcılığı da artırma potansiyeline sahip.

Örneğin, merkezi İsviçre’de olan bir şirket farklı ülke ve bölgelerden gelenleri, farklı yaşam tarzlarına sahip bireyleri bir araya getirerek daha dinamik ve yaratıcı takımlar oluşturabilme gücünü eline alıyor.

 Bu çeşitlilik, şirketlere küresel pazarlarda daha rekabetçi olma fırsatı tanırken, aynı zamanda inovasyon süreçlerini de hızlandırıyor.

Yapılan son analizlere göre çalışanların yüzde 73'ü evden çalışma ile iş-özel hayat dengesini daha iyi kurduğunu düşünüyor.

Teknolojiyi doğru kullanarak sürdürebilir gelişim ve insanı merkezine alan bir iş dünyasını bizlere sunuyor

Yeniden anlamlandırabilirsek yapay zekâya yeni sanayi devrimi demek de mümkün hale geliyor.

Yapay zekâ ve dijitalleşme ile hız kazanan bu yeni çalışma düzeni, geleceğin iş hayatının şekillenmesinde önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.